این روزها آیفون های جدید اپل نقل محفل تمام دوستداران تکنولوژی (و حتی افراد ناآشنا با آن، ولی دنبال کننده مد روز) هستند. کمتر از ۲۰ روز پیش در ۱۹ام شهریورماه اپل دو آیفون جدید خود، 5C و 5S را رونمایی کرد و مانند همیشه سر و صدای زیادی به راه انداخت.
و البته مانند همیشه، عرضه این محصول به بازار با تاخیر بسیار کمی آغاز شد. روز جمعه ۲۹ شهریور، زمان صف کشیدن طرفداران آیفون در جلوی فروشگاه های اپل بود. در این میان اگر چه نسخه رنگین کمانی 5C به اندازه برادر بزرگتر خود (5S) مورد استقبال قرار نگرفت، اما آمارها نشان می دهد که اپل باز هم با آیفون جدید خود دست به رکوردشکنی زده است .
و حالا نوبت به تیم بررسی رسیده که تنها ۱۰ روز پس از عرضه جهانی iPhone 5C، به سراغ آن بروند. پس در ادامه مطلب با همراه باشید تا بیشتر درباره این رنگین کمان ایده پردازی اپل بدانیم.
محتویات جعبه
اولین چیزی که هنگام دست گرفتن آیفون 5C جلب توجه می کند، بسته بندی آن است که در تاریخچه آیفون های اپل یک خرق عادت به شمار می رود. اگر همیشه به جعبه های مات مقوایی عادت کرده اید، این بار خودتان را برای یک کپسول شفاف پلاستیکی آماده کنید که از آیپادهای این شرکت تقلید شده است.
وقتی نوار دور آن را باز کرده و می خواهید آیفون 5C را بیرون بیاورد، ابتدا باید برچسب خوش رنگ روی آن را جدا کنید. روی این برچسب عکسی از صفحه اصلی آیفون با رنگ پس زمینه ای سازگار با بدنه چاپ شده است. البته کمی فشار به لبه های قاب نگه دارنده پلاستیک هم لازم است.
اپل با چنین بسته بندی و برچسب صفحه ای، به خوبی محصول جدیدش را از تمام آیفون های قبلی متمایز کرده و از همین ابتدا هماهنگی رنگهای شاد و درخشان iPhone 5C و iOS 7 را به رخ می کشد.
وقتی آیفون را از درون جعبه بیرون می آورید، در زیر آن می توانید این موارد را ببینید: کابل دیتا و نیرو که از آیفون 5 به بعد تبدیل به Lightning شده و در کنار آن برگه های راهنما، برچسب لوگوی اپل، آداپتور شارژ و هندزفری ویژه اپل (EarPod) جا خوش کرده اند.
جالب اینکه اپل به تازگی درون جعبه برخی مدلهای آیفون 5 و 5C، سوزن سیم کارت فلز مایع اش را فراموش کرده و شما باید خودتان در منزل به دنبال سوزنی برای باز کردن اسلات نانو سیم کارت باشید!
طراحی
اولین و بهترین توصیف درباره iPhone 5C رنگ ها هستند. اپل برای اولین بار در خانوده اسمارت فون های خود سراغ رنگ بندی های متنوعی شبیه به آیپاد ها و البته رقبایی چون نوکیا رفته است: سبز، آبی، صورتی، سفید و زرد.
درست است که بدنه براق و شیشه مانند آن اثر انگشت و هر لکی را به خود گرفته و به نمایش می گذارد، اما از سوی دیگر چنین بدنه ای به خوبی احساس دوام و دیرپایی محصول را منتقل می کنند.
در اینجا همه چیز یکدست شده و حتی دکمه های صدا، پاور و حالت سکوت هم کاملا هماهنگ با رنگ بدنه انتخاب شده اند. و این گونه است که یک پوشش یکدست تک رنگ، نمایشگر تیره را در آغوش گرفته اند و جذابیت خاصی به آن بخشیده اند.
همان طور که قبلا هم در عکس های آیفون 5C دیده اید، در زیر این ظاهر پلاستیکی، اسکلتی قرص و محکم از فلز خوابیده است که علاوه بر عملکرد به عنوان آنتن، استحکام لازم را هم به محصول می بخشد. و البته در دستان تان، بدنه پلاستیکی آن (که از جنس پلی کربنات با یک روکش لاکی خاص است)، بسیار مقاوم تر و خوش دست تر از محصولات پلی کربنات دیگر شرکت ها همچون گلکسی اس ۴ یا ال جی G2 احساس می شود.
البته اگر شما یک کاربر آیفونی باشید، شاید 5C چندان مقبول طبع تان نباشد. هرچه باشد، از آیفون 5 کمی ضخیم تر است، تمام گوشه های تیز تبدیل به لبه های نرم و منحنی شده اند، مقداری سنگین تر است. و البته دیگر خبری از آن همه دقت ماشینی به کار رفته در تولید لباس های فلزی رده بالای آیفون نیست. هر چند که باز هم با یک پوشش بی عیب و نقص روبرو هستیم.
و با همه اینها به نظر می رسد که آیفون 5C بیشتر از همه مصرف کنندگانی را هدف گرفته که برای اولین بار می خواهند به خانواده اپلی ها بپیوندند. اگر به خاطر داشته باشید اپل سال گذشته تاکید داشت که طراحی آیفون 5 را نسبت به نسل قبلی تغییر اساسی نداده است، زیرا کاربران به آن عادت کرده و رابطه عمیقی با تلفن های شان برقرار کرده اند. اما 5C کاملا برخلاف عادت مرسوم و یک چیز جدید است. بله، این اسمارت فون زیبا و دلپسند است، اما نمی توان گفت که به اندازه آیفون 5 یا 5S می تواند دلپذیر باشد.
اگر چه در 5C از بدنه ای یکپارچه و یک دست استفاده شده است و لایه لاکی شفاف روی پلی کربنات، جلای ویژه ای به آن بخشیده؛ اما باید مراقب آن باشید. زیرا قاب پلاستیکی آیفون هرچند بسیار مقاوم است، اما باز هم کاملا در برابر خراشیدگی ایمن نیست.
همان طور که می بینید، در جلو این محصول همان ظاهر همیشگی آیفون را میبینیم. نمایشگری ۴ اینچی با گوشه های گرد که در قابی مشکی رنگ محصور شده است. در پایین آن دکمه دیرآشنای Home و در بالا هم دوربین facetime و اسپیکر مکالمه قرار گرفته اند.
و البته ظرافت کار اپل در مقایسه با دیگر رقبا، حتی در اندازه شکاف مورد نیاز برای دوربین، اسپیکر، سنسورها و شیوه جا دادن آنها هم قابل مشاهده است. برای مقایسه، حتما دوربین جلوی نکسوس 7 جدید را به خاطر دارید.
در پشت آیفون 5C هم مانند هر آیفون دیگری، لوگوی بزرگ اپل جا خوش کرده است. بالا سمت چپ دوربین ۸ مگاپیکسلی، میکروفون ضبط ویدیو و فلاش خارق العاده اپل به چشم می خورد. در پایین هم (همانند رسم تازه اپل) تنها نام iPhone بدون اشاره به مدل جلوه گری می کند.
در سمت راست تنها اسلات نانو سیم کارت قرار گرفته است. البته در نگاه اول تنها چیزی که به چشم می آید سوراخ کوچکی برای بیرون آوردن خشاب نانو سیم کارت است.
سمت چپ اما مقداری شلوغ تر است. در اینجا می توانید سویچ حالت سکوت و دکمه های کنترل صدا را بیابید که با شکل معمول اپلی اما رنگ و جنسی همانند بدنه، جا خوش کرده اند.
در بالای آیفون 5C هم دکمه پاور به تنهایی روزگار می گذارند.
اما شاید شلوغ ترین بخش را باید قسمت زیرین این اسمارت فون دانست. علاوه بر جک هدفون ۳.۵ میلیمتری و محل قرار گیری میکروفون مکالمه، اینجا محل اتصال پورت لایتنینگ، سوراخ های ویژه قرار گیری آیفون روی داک های مخصوص و همچنین سوراخ های اسپیکر قابل مشاهده اند.
سخت افزار
آیفون 5C در کنار آیفون 5 و 4S
هنگامی که نگاهی به درون این آیفون ۱۳۲ گرمی می اندازیم، تفاوت چندانی نسبت به آیفون 5 قابل مشاهده نیست. البته ضخامت ۸.۹۷ میلیمتری آن اولین چیزی است که به چشم می آید.
نمایشگر رتینای ۴ اینچی با رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل و تراکم ۳۲۶ پیکسل بر اینچ، شفافیت و وضوحی همانند 5 و 5S را برای تان به ارمغان می آورد. صفحه IPS LCD بک-لیت این اسمارت فون کاملا چالاک و سرزنده است و محتوا در آن جذاب به نظر می رسند.
البته هیچ چیز جدیدی درباره نمایشگر این محصول به چشم نمی خورد. زیرا صفحه نمایش آیفون 5 و 5C و 5S دقیقا یکسان هستند. البته این تشابه چیزی است که در دیگر مشخصات آیفون 5 و 5C هم به چشم می خورد.
در اینجا همان پردازنده ۱.۳ گیگاهرتزی A6 آیفون 5 وظیفه تامین قدرت پردازشی لازم را بر عهده دارد. و همان دوربین ۸ اینچی iSight در پشت دستگاه جا خوش کرده است. علاوه بر اینها، امکانات ارتباطی هم بدون تغییر باقی مانده اند و شما وای فای دو بانده 802.11a/b/g/n را در کنار بلوتوث 4 در اختیار دارید.
البته به جز جنس بدنه، تغییرات کوچکی را هم در این میان می توان مشاهده کرد. مثلا دوربین جلوی Facetime آیفون 5C از سنسور بهبود یافته ۱.۲ مگاپیکسلی بهره می برد که در نور کم کارکرد بهتری نسبت به آیفون 5 دارد. یا اینکه 5C از تمامی باندهای فرکانسی LTE به طور کامل پشتیبانی می کند. همچنین عمر باتری هم بهبود یکی دو ساعته ای پیدا کرده است.
اپل آیفون 5C را با یک گیگابایت رم و حافظه داخلی ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی در اختیارتان گذارده است. البته در اینجا متاسفانه خبری از نسخه ۶۴ گیگابایتی نیست و در صورتی که چنین فضای ذخیره سازی را لازم دارید، بهتر است به دنبال خرید آیفون 5 یا 5S باشید.
مشخصات فنی
در اینجا تقریبا با یک آیفون 5 روبرو هستیم که تغییر لباس داده است. برای اینکه بهتر شباهت ها و تفاوت های این دو مشخص شوند، جدول مشخصات فنی را به مقایسه iPhone 5 و 5C اختصاص می دهیم:
نمایشگر
همان طور که گفتیم، در این خصوص هیچ چیز تازه ای نسبت به آیفون 5 به چشم نمی خورد. همان صفحه نمایش با همان اندازه، تکنولوژی و تراکم پیکسل در آیفون 5C و 5S تکرار شده است. یک ۴ اینچی IPS LCD با تراکم ۳۲۶ پیکسل بر اینچ و رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل.
صدا
طبق انتظار، کیفیت صدای آیفون 5C تفاوت چندانی با آیفون 5 ندارد. اگر چه طی رقابت شدید یکی دو سال گذشته، بسیاری از اسمارت فونهای اندرویدی کیفیت صدای آیفون را پشت سر گذارده اند (مانند اچ تی سی وان) اما آیفون 5C هنوز صدایی ستودنی داشته و می تواند هر طرفدار موسیقی را راضی نگه دارد.
اسپیکر این اسمارت فون صدایی کاملا بلند و رسا دارد و تنظیم آن هم به راحتی توسط دکمه های کنترل ولوم انجام می گیرد. این دکمه های همه کاره، وظیفه کم و زیاد کردن صدا هنگام تماس تلفنی را هم بر عهده دارند. جالب اینجا است که در بالاترین حد صدا هم باز وضوح آن حفظ شده و افت چندانی را شاهد نخواهید بود.
هدفون (هندزفری) EarPod اپل هم دیگر جایی برای صحبت باقی نگذاشته است. بلندی صدا چنان بالا است که معمولا ترجیح می دهید از آخرین درجه ولوم استفاده نکنید. و همزمان کیفیت و وضوح موسیقی چنان لذت بخش است که می خواهید بیشترین صدای ممکن را بشنوید. طراحی آنها هم به گونه ای است که کمترین آزار را برای گوش بیرونی به همراه دارند.
قابلیت ها و امکانات iOS 7
آیفون 5C با سیستم عامل iOS 7، آخرین سیستم عامل موبایل اپل عرضه می شود. این نسخه از سیستم عامل، بزرگترین بازطراحی آن از زمان عرضه در ۲۰۰۷ تا کنون به شمار می رود.
پیش از این در نارنجی به طور مفصل درباره قابلیت های سیستم عامل جدید نصب شده روی آیفون 5C خوانده اید و هر صحبتی تکرار مکررات خواهد بود. اما اجازه دهید در اینجا هم یک نگاه اجمالی به موضوع داشته باشیم. هرچه باشد، اپل برخی چیزها را در سیستم عامل جدیدش گنجانده که به نظر می رسد مختص 5C باشند.
رنگ ها و زمینه های آی او اس ۷ کاملا منطبق با رنگ های آیفون 5C هستند و طراحی برگه ها و آیکون ها با آن همخوانی کاملی دارد. شاید از این نظر بتوان آیفون 5C را مصداق یکپارچگی کامل نرم و سخت افزار در اپل دانست.
و البته این رنگ ها به همه قسمت های سیستم جلای دیگری می بخشند. زیرا بسیاری از بخش های آی او اس جدید به صورت لایه ای و شفاف یا نیمه شفاف طراحی شده اند. لذا هنگامی که می خواهید رمزعبور را وارد کنید، پس زمینه انتخابی در پشت پرده درخشش خاصی دارد.
وقتی که می خواهید نوتیفیکیشن سنتر را پایین بکشید یا کنترل سنتر را از پایین صفحه بالا بکشید، والپیپر انتخابی تان نمای دیگری به محیط کاری تان می دهد. و تقریبا همه جا ته مایه ای از رنگ انتخابی پیش چشمان تان است.
هرچند که iOS 7 فقط محدود به این موارد جزئی نیست، پس بهتر است برای آگاهی از امکانات کامل آن، سری به مطلب زیر بزنید:
کارایی
ا گر چه این تلفن هوشمند همچنان از چیپ پردازشی A6 سال گذشته اپل بهره می برد، اما باز هم با سربلندی از پس تمام وظایف شما بر می آید و به لطف بهبودهای iOS 7، کارکرد آن روان تر شده است.
همان طور که می دانید چیپ A6 نتیجه طراحی خود اپل است و بر پایه معماری Cortex-A15 آرم تولید شده است. سرعت این چیپ در آیفون 5 و 5C به ۱.۳ گیگاهرتز می رسد. همان طور که گفتیم، این پردازنده توانایی همپای اسنپ دراگون S4 پرو کوالکام دارد.
با همه این احوال، آیفون 5C به نرمی و کاملا روان سیستم عامل موبایل جدید اپل، iOS7 را اجرا می کند و به ندرت پیش می آید که جایی احساس کندی، لگ یا تاخیر در اجرای دستورات داشته باشید. و جالب تر اینکه حتی در بازی های نسبتا سنگین سه بعدی و فشرده سازی ویدیوها هم سرعت عمل خوبی را شاهد خواهید بود.
بنچ مارک
در آزمون Geekbech 3 می توانید کارایی رم و پردازنده را مشاهده کنید. همان طور که می بینید، پردازنده دو هسته ای A6 تقریبا به اندازه اسنپ دراگون 4S Pro کارایی دارد و البته به پای اسنپ دراگون 600 و 800 نمی رسد. و همان طور که اپل می گوید، امتیاز آن تقریبا نصف اعداد کسب شده توسط چیپ A7 آیفون 5S است.
در تست Linpack هم به خوبی مشخص است که کارایی آیفون های 5 و 5C در یک سطح است.
حال نوبت به محک کارایی گرافیکی می رسد. آیفون 5C نتایجی همانند آیفون 5 کسب می کند. این نشان دهنده استفاده از واحد گرافیکی قابل مقایسه با Adreno 320 است که درون اسنپ دراگون 4S Pro چهار هسته ای جا خوش کرده.
و سرانجام نوبت به تست کارایی کلی مرورگر و همچنین کارایی جاوااسکریپ آن می رسد. نمودارها نشان از آن دارد که اپل در این زمینه کارش را بسیار خوب به انجام رسانده است.
دوربین
گفتیم که روی این اسمارت فون دوربینی دقیقا همانند iPhone 5 قرار گرفته است. البته آی او اس ۷ امکانات جذابی را به نرم افزار دوربین افزوده که می تواند استفاده از آن را لذت بخش سازد. از این قابلیت ها می توان به زوم دیجیتال هنگام فیلمبرداری، قابلیت انتخاب سریع میان ضبط ویدیو، عکاسی و عکاسی پانوراما و... اشاره کرد.
دوربین جلو هم در آیفون 5C رزولوشنی همانند پیشینیان دارد، اما حساسیت آن به نور بهبود یافته و در نور کم بهتر عکاسی می کند.
صحبت درباره نرم افزار دوربین، البته به بخش iOS بر می گردد. اما همان طور که می بینید اکنون به راحتی در بالای دکمه شاتر می توانید سه حالت عکاسی معمولی، پانوراما یا مربعی را انتخاب کنید. یا اینکه به حالت Video و فیلمبرداری سویچ کنید. در کنار دکمه شاتر هم امکان دسترسی به فیلترهای مختلف رنگی فراهم شده است.
در بالای صفحه اپلیکیشن دوربین هم می توانید حالت HDR را انتخاب یا فلاش را خاموش و روشن کنید. یا اینکه بین دوربین جلو و عقب دستگاه سویچ نمایید. البته اگر به دنبال تنظیمات پیشرفته تری همچون وایت بالانس یا تغییر میزان نوردهی می گردید، متاسفانه باید تا نسخه های بعدی آیفون و iOS منتظر بمانید یا اپلیکیشن های دیگری را امتحان کنید.
البته همان امکان عکاسی مربعی، معمولی و پانوراما چنان جذابیتی به دوربین داده که بسیاری از کاستی ها را پوشش می دهد.
و با عدم تغییر مشخصات دوربین ها علی رغم تغییر نسل، اکنون این سوال بیش از همه به ذهن می رسد که آیا در این دامنه قیمت، محصولاتی با دوربین بهتر نمی توان یافت؟ و کمی جستجو مشخص می کند که اپل در این زمینه هنوز راه درازی پیش رو دارد.
نمونه عکس ها
برای مشاهده عکس ها در اندازه واقعی، روی آنها کلیک
.: Weblog Themes By Pichak :.
آخرین مطالب
پيوندهای روزانه
آرشیو مطالب
لینک های مفید
امکانات وب